ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τεχνολογία cookies.

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας, σημαίνει ότι συμφωνείτε με αυτό. Περισσότερες Πληροφορίες

ΑΠΟΔΟΧΗ
Το καλάθι σας είναι άδειο!

The Console Club Releases
Μπορειτε να ενημερώνεστε για:


  Την ημερομηνία κυκλοφορίας και τις πιθανές αλλαγές σε αυτή

  Την αλλαγή τιμής στο παιχνιδι που σας ενδιαφέρει

  Την προσθήκη extra υλικού (διαγωνισμοί, preorder bonus, open beta)

  Την κυκλοφορία και άφιξη του παιχνιδιού στο κατάστημα

Αναζήτηση

Playstation 5 Blog

Από το Playstation 5 Blog θα μαθαίνετε όλα τα τελευταία νέα, τις φήμες και τις ανακοινώσεις που υπάρχουν για την επερχόμενη κονσόλα της Sony. 

H Sony σε συνεργασία με το περιοδικό Wired είχαν αποκαλύψει το περασμένο Απρίλιο τις πρώτες επίσημες λεπτομέρειες του επόμενου PlayStation με τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας. Λίγους μήνες μετά η εταιρία ανακοίνωσε επίσημα την ονομασία της κονσόλας σε Playstation 5 και έδωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας της, την εορταστική περίοδο του 2020.  

Μαζί με τη κονσόλα αποκαλύφθηκε και το νέο χειριστήριο της κονσόλας που θα ονομάζεται Dualshock 5 και έρχεται με δύο νέες καινοτομίες. Η πρώτη, αφορά τη δόνηση του χειριστηρίου που θα αντικαθιστά την τυπική λειτουργία που βλέπουμε στα σημερινά χειριστήρια με την θέση της να παίρνει ένα νέο σύστημα απτικής ανάδρασης που θα επιτρέπει να αισθανθείτε ένα μεγαλύτερο εύρος feedback. Για παράδειγμα, διαφορετική αίσθηση θα έχει όταν ο χαρακτήρας τρέχει σε γρασίδι ή βαδίζει σε λάσπη. Η δεύτερη καινοτομία αφορά τα L2 και R2 του χειριστηρίου την οποία η Sony την ονομάζει “adaptive triggers”. Οι νέες σκανδάλες θα έχουν προγραμματιζόμενη αντίσταση την οποία ο κάθε δημιουργός θα μπορεί να φέρει στα μέτρα του παιχνιδιού του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η επιτάχυνση με ένα αυτοκίνητο ή το τέντωμα ενός τόξου να είναι εντελώς διαφορετικά.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας είναι το backwards compatibility, δηλαδή η δυνατότητα να παίξεις  παιχνίδια παλαιότερης γενιάς. Μέχρι στιγμής το PS5 θα υποστηρίζει επιβεβαιωμένα και τα παιχνίδια του PS4.  

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά η κονσόλα θα διαθέτει έναν 8 core 7nm Zen 2, βασισμένη σε τρίτης γενιάς Ryzen επεξεργαστή της AMD.  Θα υποστηρίζει ray-tracing με custom AMD Navi GPU, όπως και custom AMD unit για 3D audio, επίσης με την υποστήριξη ray-tracing. Ο δίσκος θα είναι ένας ταχύτατος custom SSD, άγνωστης μέχρι στιγμής χωρητικότητας, ο οποίος θα είναι ταχύτερος από οποιαδήποτε αντίστοιχη πρόταση σε PC. Σε τεχνικό επίπεδο η κονσόλα θα μπορεί να υποστηρίξει έως και 8Κ ανάλυση, αν και το dev kit παρουσιάστηκε σε ανάλυση 4Κ. Το PS5 θα διαθέτει υποδοχή οπτικών μέσων, θα κάνει ανάγνωση 4K Blu-ray δίσκων με χωρητικότητα που φτάνει τα 100GB. 

Η Sony με τις προδιαγραφές αυτές δίνει τη δυνατότητα στους developers να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία ώστε να μπορούν να φτιάχνουν μεγαλύτερα παιχνίδια και στους χρήστες να επιτρέπεται η τμηματική εγκατάσταση των παιχνιδιών για απελευθέρωση χώρων στο δίσκο. Για παράδειγμα κάποιος που ενδιαφέρεται για το single mode ενός παιχνιδιού δεν θα απαιτείται και η εγκατάσταση του multiplayer. 

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα, φήμες και ανακοινώσεις!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αυτά είναι συνοπτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας όπως τα παρουσίασε χθες ο Mark Cerny εστιάζοντας στον εξαιρετικά γρήγορο SSD και στον πανίσχυρο επεξεργαστή. Σημείωσε λέγοντας πως στο PS4 ήθελε 20 δευτερόλεπτα να "τρέξει" 1GB δεδομένων, ενώ ο στόχος με το PS5 και τον SSD του είναι να πέσει αυτός ο χρόνος στο 1 δευτερόλεπτο! Πέραν του σκληρού δίσκου θα υπάρχει και NVMe SSD slot για επέκταση και θα υποστηρίζονται και σκληροί δίσκοι USB. Τα παιχνίδια θα χρειάζεται και πάλι να εγκατασταθούν από τα Blu-ray discs. 

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι το development kit που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές και δεν αποτελεί τη τελική μορφή της κονσόλας.

Follow Us

Ακολoυθήστε μας στα social media για να είστε πάντα ενημερωμένοι!

Επικοινωνία